Ongewenst haar weg in een flits

Ongewenst haar weg in een flits

Overbeharing of ongewenste haargroei kan voor irritatie en onzekerheid zorgen, zeker in de zomermaanden. Het verwijderen van ongewenste beharing is vaak tijdrovend, pijnlijk en kostbaar. ’Toch is er een oplossing om voorgoed af te rekenen met overbeharing’, vertelt Annieta van der Wal, praktijk voor huidverbetering.

IPL
’Sinds een aantal jaar gebruik ik de moderne IPL (Intense Pulsed Light) technologie in de praktijk. Een sterk geconcentreerde lichtbundel van een bepaalde golflengte wordt door het pigment in de haren omgezet in warmte waardoor het haarzakje vernietigd wordt en er geen nieuwe haargroei meer mogelijk is’. Alle lichaamsdelen met donkere haargroei kunnen worden behandeld. ’De behandeling is vrijwel pijnloos en duurt niet lang’, verteld ze. ’Gemiddeld genomen zijn er zes tot acht behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Verzekerd
IPL behandelingen in het gezicht komen meestal in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekeraar.’ Annieta is gediplomeerd in Ontharingstechnieken en aangesloten bij de ANBOS. Hierdoor kan ze ieder vakkundig behandelen.

* Bron Blik op Zeewolde