Acnébehandelingen

Acnébehandelingen

Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Meestal vind je acné op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug.

Vrijwel iedereen krijgt in de pubertijd acné. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Acné kan zo’n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Het komt ook voor dat volwassenen die nooit eerder last van puistjes hadden opeens acne krijgen.

Vervelend tot zelfs traumatisch kan het zijn als acné zich manifesteert als ernstige huidziekte. Ruim 40% van de pubers heeft rond het vijftiende levensjaar zodanig ernstige acné dat hulp van buiten noodzakelijk is. Voor het aanpakken van acné bestaan diverse doeltreffende acné-behandelingen, met zichtbaar resultaat in huid en in zelfvertrouwen.

Afhankelijk van het type acné wordt een keuze gemaakt uit onderstaande behandelingen die allemaal vergoed worden door de (meeste) zorgverzekeringen.

Oxypeeling van Esthederm, duur 90 minuten
Dit is een behandeling voor de rijpere acnéhuid. De werkzame stoffen flycolzuur en zuurstof zorgen voor een prachtige, zuivere huid, een stralende teint en gaan huidveroudering tegen.

Meditopics Acnébehandeling, duur 45 minuten
Deze behandeling is een “quick treatment” voor de onzuivere probleemhuid. Het focus van deze behandeling ligt op het verwijderen van mee-eters en puisten. Ook staan we stil bij een adequaat huidverzorgingsadvies voor thuis.

Simone Mahler mask nr. 9, duur 60 minuten
Speciaal voor de huid met milde acné. Het accent van deze behandeling ligt op het reinigen en in conditie brengen van de onzuivere huid.